Pomazánka z tvarůžků, kapie, pomazánkového másla, pažitky a cibulky.
Ingredience:
2 ks | většího balení tvarůžků |
3 ks | jarních cibulek |
1 ks | nakládané kapie |
1 ks | pomazánkového másla |
3-4 lžíce | světlého piva |
1 lžíce | nasekané pažitky |
špetka cukru | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Do mísy dáme pomazánkové máslo, tvarůžky nakrájené na kostičky a promícháme, pokud je potřeba dochutíme solí i mletým pepřem.
- Pak vmícháme očištěné, najemno nakrájené jarní cibulky, nadrobno nakrájenou kapii a najemno nasekanou pažitku.
- Nakonec opatrně zalijeme pivem pro vytvoření té správné chuti a roztíravosti, vše promícháme a dochutíme špetkou cukru.
Podáváme například s opečenými krajíčky chleba potřenými česnekem. Pomazánku je lepší udělat den předem, protože uležení v lednici jí dodá sílu a chuť.