Tvaroh smíchaný s cukrem, citrusovou kůrou, šťávou a ušlehanou šlehačkou, zamrazený, máčený v rozehřáté čokoládě.
Ingredience:
250 g | tvarohu |
250 ml | 40 % smetany ke šlehání |
2 sáčky | vanilkového cukru |
šťáva z 1/2 ks pomeranče | |
šťáva z 1/2 ks limetky | |
nastrouhaná kůra z 1 ks limetky | |
čokoláda dle chuti | |
tvořítka na zmrzlinu | |
ploché špejle na zmrzlinu |
Postup:
1. Tvaroh smícháme s cukrem, šťávou i kůrou z citrusů
2. Šlehačku ušleháme do tuha, přimícháme ji k tvarohu
3. Připravenou hmotu přendáme do tvořítek na zmrzlinu, doprostřed zapíchneme dřevěné ploché špejle a dáme zamrazit, nejlépe přes noc
4. Připravené nanuky máčíme v rozehřáté čokoládě a ihned podáváme, nebo opět vložíme do mrazáku.
Čokoládu rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
Poznámka:Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.