REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová zmrzlina s mangem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová zmrzlina z plnotučného tvarohu a husté zakysané smetany, smíchaná s rozmixovaným mangem nebo jiným ovocem.


Ingredience:
250 g plnotučného tvarohu
2 kspěkně zralého manga
250 mlsmetany ke šlehání
400 gzakysané smetany
moučkový cukr podle chuti a kyselosti použitého ovoce
vanilkový cukr

Postup:

1. Tvaroh rozšleháme se zakysanou smetanou a cukrem
2. Přidáme očištěné, pokrájené a pak rozmixované ovoce
3. Nakonec ručně opatrně vmícháme ušlehanou smetanu
4. Vložíme do jakékoli formy s víčkem a dáme na mrazák
5. Každou půhodinku rozmícháme směs vidličkou
6. Opakujeme šestkrát, pak zmrzlinu úplně zmrazíme a můžeme mlsat.

Doporučení:

Před podáváním ji necháme pár minut v pokojové teplotě, aby získala krémovou konzistenci. Můžeme použíti i 300-400 g jiného ovoce – maliny, broskve, jahody…

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy