Zmrzlinový krém z tvarohu, zakysané smetany a cukru, zamrazený pokapaný čokoládou, posypaný ořechy.
Ingredience:
250 g | zakysané smetany |
250 g | měkkého tvarohu |
4 lžíce | cukru krupice |
50 g | vlašských ořechů |
50 g | čokolády |
Postup:
1. Smetanu cukr a tvaroh rozmícháme na hladký krém
2. Rozetřeme ho do připravené nádoby (umělé nebo nerez vaničky)
3. Čokoládu ponoříme do horké vodní lázně, tím ji rozpustíme 4. Směs horkou čokoládou pokropíme
5. Nakonec vše posypeme na jemno nasekanými ořechy
6. Necháme zamrazit.
Místo cukru použitý med celou zmrzlinu zjemní.
Poznámka:Vlašské ořechy můžeme nahradit oříšky lískovými, nebo použijeme rozinky (mohou být namočené v rumu) např. se skořicí, fantazii se meze nekladou.