Ochucená šlehačka připravená ze sladké smetany ke šlehání, vanilinového cukru a měkkého tvarohu. Hodí se jako náplň do košíčků, indiánků apod.
Ingredience:
125 g | měkkého tvarohu |
1/8 l | sladké smetany ke šlehání |
1 ks | balíček vanilinového cukru |
Postup:
1. V misce smícháme měkký tvaroh s vanilinovým cukrem
2. Nakonec zlehka vmícháme pevně ušlehanou smetanu.
– Šlehačka se nám snadněji ušlehá, pokud bude dobře vychlazená.- Bude chutnější a bude lépe držet tvar, když do ní přidáme moučkový cukr, želatinu, nebo i přiměřené množství ztužovače.- Při použití obyčejného kakaa (ne instantního) k přípravě pařížské šlehačky musíme kakao rozmíchat na hladkou kašičku v trošce smetany a teprve potom přidat do zahřáté smetany. – Až když je šlehačka téměř tuhá přidáváme cukr, protože by se její tuhnutí zpomalilo.- Šlehačka bude chutnější a bude lépe držet tvar, když do ní přidáme moučkový cukr, přiměřené množství ztužovače nebo rozpuštěnou želatinu.- Snadněji se nám ušlehá, když bude dobře vychlazená.
Poznámka:– Tvarohová šlehačka dobře drží, má osvěžující chuť a proto ji můžeme použít jako náplň moučníků a dortů.