REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny se zeleninou a jogurtovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s opečeným lilkem, cuketou a paprikou, servírované doplněné o jogurtovou omáčku.


Ingredience:
300 gšpaget
200 glilku
1 kscukety
1 ksčervené papriky
0.5 dlolivového oleje
voda
sůl
Na omáčku:
250 gbílého jogurtu
150 gvařené cizrny
3 lžíceolivového oleje
1 lžícestrouhaného parmazánu
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
1 dlsmetany 33%

Postup:

1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestuje za stálého míchání na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku, promícháme a odstavíme z tepla
2. Dáme do mixéru, přidáme vařenou cizrnu, smetanu a vše rozsekáme, pak přidáme bílý jogurt, strouhaný parmazán a omáčku rozmixujeme dohladka
3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (na skus), scedíme je a necháme okapat
4. Omytou papriku zbavíme semínek, nakrájíme na širší nudličky, cuketu rozkrojíme podélně na půlky, lilek na čtvrtiny a pak cuketu i lilek ještě nakrájíme na plátky
5. V hluboké pánvi na rozehřátém oleji nejdříve opečeme lilek, dáme stranou, do pánve přidáme papriku i cuketu, společně je opečeme, osolíme, přimícháme uvařené těstoviny, opečený lilek a vše prohřejeme
6. Těstoviny se zeleninou rozdělíme do talířů a každou porci doplníme omáčkou, kterou jsme krátce ohřáli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy