REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušenkové stromečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V jednoduchosti je krása. Tyhle voňavé sušenky můžete chodit ujídat jen tak samostatně nebo z nich, pomocí krému, udělat vánoční stromeček. Ať se rozhodnete pro jakoukoli variantu, tohle cukroví nádherně voní po vanilce, která dovede navodit tu správnou vánoční atmosféru.


Ingredience:
Rozpis na 10-15 kusů:
Ingredience na sušenky:
110 ghladké mouky
60 gzměklého másla
2 lžícecukru krupice
2 lžičkysušeného zázvoru
1 ksžloutek
špetka jedlé sody
Ingredience na krém:
150 gzměklého másla
80 gmoučkového cukru
50 gbílé čokolády
1 sáčekvanilkový lusk
Ingredience na zdobení:
barevné kuličky nebo perličky
jedlé hvězdičky

Postup:
  1. Ze všech ingrediencí na sušenky vypracujte hladké těsto, těsto zabalte do potravinové folie a uložte na 1 hodinu do lednice
  2. Vychlazené těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka o třech velikostech
  3. Sušenky pečte na 180 °C dozlatova
  4. Než sušenky vychladnou, připravte si krém; vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a zrníčky vanilkového lusku, do krému zašlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu
  5. Krémem naplňte cukrářský sáček a slepujte sušenky do tvaru stromečku
  6. Stromečky zdobte po stranách kuličkami a na vrch přidejte jedlou hvězdičku.
Doporučení:

Prázdný vanilkový lusk vložte do dózy s cukrem a za pár dní tak získáte domácí vanilkový cukr.

Poznámka:

Recept z článku: Vánoční klasika v moderním kabátě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy