REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušené meruňky nadité mandlemi, pečené zamotané ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušené meruňky naplněné mandlemi, zamotané do slaniny, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
24 kssušených meruněk
8 ksplátků anglické slaniny
loupané mandle
párátka
voda

Postup:

1. Sušené meruňky omyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody, pak je osušíme a vypeckujeme
2. Dovnitř každé meruňky vložíme mandli nebo oříšek
3. Plátky slaniny překrájíme na třetiny (na šířku meruněk), každou meruňku obalíme slaninou a zajistíme párátkem
4. Obalené meruňky vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme zvolna při teplotě 180 °C (150 °C v horkovzdušné troubě), dokud slanina nezezlátne
7. Podáváme ještě teplé, nebo i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy