REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená jablíčka v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka jablek obalená v pivním těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gjablek
hladká mouka na obalení
olej
Na těstíčko:
250 ghladké mouky
2 sáčkyskořicového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 lžícestrouhaného kokosu
2 dlpiva 10°
3 ksvejce
špetka soli

Postup:

1. Oloupaná jablka zbavená jadřinců (jadřince vytlačíme, nebo vyřízneme tenkým nožem, jablka musí zůstat v celku!) nakrájíme na kolečka, lehce obalíme v hladké mouce
2. Připravíme si těstíčko; pivo smícháme se žloutky, špetkou soli, moukou a kokosem promíchaným s vanilkovým cukrem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Jablka obalená v mouce máčíme v těstíčku a ihned vkládáme do horkého tuku, smažíme dozlatova
4. Dezert ještě posypeme skořicovým cukrem a můžeme servírovat.

Doporučení:

Tento dezert se v Německu podává ke svátečním příležitostem, jako jsou Velikonoce nebo Vánoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy