REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená feta s olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýrové mini špízy obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
100 gzelených oliv s paprikou
400 gfety nebo balkánského sýru
olej na smažení
Na obalení:
1 lžíceoleje
100 ghladké mouky
0,8 lbílého vína
1 ks vejce

Postup:

1. Fetu nebo balkánský sýr omyjeme vodou, dobře osušíme a rozkrájíme na kostky asi 2×2 cm velké
2. Každou kostku spíchneme párátkem s odkapanou olivou a mini špízy namáčíme ve středně hustém těstíčku z rozšlehaného vejce, bílého vína, oleje a hladké mouky
3. Obalené špízy ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme jako chuťovku s rajčatovým nebo okurkovým salátem.

Poznámka:

Feta – Drolivý řecký měkký sýr vyráběný z ovčího nebo kozího mléka, případně z obou. Připomíná osolený tvrdý tvaroh.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy