Sýrové mini špízy obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.
Ingredience:
100 g | zelených oliv s paprikou |
400 g | fety nebo balkánského sýru |
olej na smažení | |
Na obalení: | |
1 lžíce | oleje |
100 g | hladké mouky |
0,8 l | bílého vína |
1 ks | vejce |
Postup:
1. Fetu nebo balkánský sýr omyjeme vodou, dobře osušíme a rozkrájíme na kostky asi 2×2 cm velké
2. Každou kostku spíchneme párátkem s odkapanou olivou a mini špízy namáčíme ve středně hustém těstíčku z rozšlehaného vejce, bílého vína, oleje a hladké mouky
3. Obalené špízy ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.
Podáváme jako chuťovku s rajčatovým nebo okurkovým salátem.
Poznámka:Feta – Drolivý řecký měkký sýr vyráběný z ovčího nebo kozího mléka, případně z obou. Připomíná osolený tvrdý tvaroh.