REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný bramborový koláč s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané brambory smíchané s moukou a mlékem, těsto vytvarované ve formě, pokladené rajčaty a orestovanou cibulkou, posypané sýrem, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 gbrambor
500 grajčat
500 ghrubé mouky
250 geidamu (cihly)
0,5 lmléka
cibule
voda
olej
sůl

Postup:

1. V mírně osolené vodě uvařené brambory nastrouháme, přidáme mléko, mouku a sůl, vypracujeme těsto
2. Těsto rozprostřeme na pomazaný plech asi na prst vysoko, pokryjeme vrstvou pokrájených rajčat, posypeme osmaženou cibulkou
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20-30 minut, 10 minut před koncem pečení posypeme koláč hustě strouhaným sýrem
4. Takto připravený slaný koláč podáváme teplý, s čajem.

Doporučení:

Koláč můžeme ještě oživit nasekanými bylinkami.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy