REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicová zmrzlina s ořechy a rozinkami v rumu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je parné léto, dali byste si něco na zub, co vás osvěží? Tak skořicová zmrzlina s kokosovým mlékem, pekanovými ořechy a rozinkami v rumu je pro vás to pravé, doslova “ořechové”! Bez laktózy, vhodná i pro vegany a hlavně všechny, co rádi objevují nové chutě.


Ingredience:
400 mlkokosového mléka
2 hrstipekanových ořechů
1 hrstrozinek (2 noci macerovaných v rumu)
6 lžicsirupu z agáve (nebo med)
1 lžíceskořice
2 ksbanány

Postup:

1. Kokosové mléko vlijte do mixovací nádoby
2. Přidejte oloupané banány, přisypte skořici, přilijte sirup z agáve a celý obsah důkladně rozmixujte
3. Krém dejte vychladit do lednice
4. Pusťte zmrzlinovač na pomalý chod a nalijte do něj kokosovo-bánánový krém
5. Nechte 15-20 minut běžet, obsah rozdělte do zmrzlinových misek a dozdobené skořicí, ořechy a rozinkami podávejte
6. Tak 5 minut před koncem přisypte lehce rozdrcené ořechy a rozleželé rozinky.

Doporučení:

V případě, že NEMÁTE zmrzlinovač, nalijte krém do uzavíratelné krabičky s víkem vhodné k mražení. Dejte zmrazit na cca 1 hodinu, pak krabičku vyndejte, obsah lžičkou promíchejte (hlavně po krajích, které rychleji mrznou) a znovu dejte mrazit na 30 min. Proces opakujte do požadované tuhosti.

Poznámka:

Autorkou receptu i fotografií je Jana Černá, nutriční gastronomka, kterou najdete na webových stránkách www.zasadnezdrave.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy