Klasický recept na pomazánku vhodnou na chlebíčky a chuťovky.
Ingredience:
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | octa |
2 lžíce | hořčice (plnotučné) |
2 lžíce | kečupu |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
3 ks | cibule |
2 ks | kyselé okurky |
1/2 kg | salámu |
200 g | majolky (majonézy) |
cukr krupice dle chuti | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Olej, ocet, hořčici, kečup a worcesterskou omáčku povaříme v menším kastrůlku cca 2 minuty, odstavíme a necháme vychladnout
2. Cibuli, salám, okurky nakrájíme na jemno (můžeme nastrouhat)
3. Promícháme s majolkou a dříve povařenou směsí
4. Dochutíme pepřem a solí, popřípadě cukrem
5. Necháme v chladu odležet.