REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybářský koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z bramborového těsta pokladený opečenými kousky ryby, posypaný strouhaným sýrem, zalitý smetanou rozmíchanou s vejci i sýrem a pokladený hranolkami brambor.


Ingredience:
600 gbrambor + voda
300 gpolohrubé mouky
200 gpangasia
200 gtvrdého sýra
50 gmásla
4 ksvelkých vajec
1 ksmalé cibule
1 kssáčku prášku do pečiva
1 kszakysané smetany
200 mlsmetany na vaření
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou rybu opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky
2. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rybu a orestujeme
3. Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké oloupeme a 2/
3 jich nastrouháme
4. Z polohrubé mouky, másla, 1 vejce, soli, prášku do pečiva a teplých brambor zpracujeme těsto, které vyválíme tak, abychom jím mohli vyložit olejem vymazanou zapékací mísu
5. Na těsto nasypeme polovinu na jemno nastrouhaného sýra, poklademe kousky opečené ryby, zalijeme smetanou rozmíchanou se zbylými vejci a strouhaným sýrem
6. Pak koláč poklademe zbylými bramborami nakrájenými na hranolky, potřeme olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 35-40 minut.

Doporučení:

Místo pangasia můžeme použít slitého tuňáka ve vlastní šťávě, zbytky upečené ryby, filé, tresky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy