REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pindžur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená zelenina (lilky, papriky a rajčata) pomletá a promíchaná s česnekem, olejem a kořením.


Ingredience:
500 gpaprik
500 grajčat
250 glilků
3 ksstroužky česneku
2 dloleje
svazeček petrželové natě
mletý černý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Papriky, rajčata a lilek upečeme nasucho v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut
2. Opečenou zeleninu přesypeme do většího hrnce, zalijeme trochou studené vody, přiklopíme a necháme zapařit po dobu cca 30 minut
3. Zeleninu oloupeme, zbavíme semen a šťávy a pak ji umeleme na masovém strojku
4. Umletou zeleninovou směs promícháme s drobně nasekaným česnekem, horkým olejem, osolíme, dochutíme pepřem a necháme vychladnout
5. Studenou zeleninu promícháme s drobně nasekanou petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy