REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní lečo s volským okem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi orestované kousky zeleniny, chvíli podušené, pak zaklopené zapečené spolu s vejcem vyklepnutým doprostřed pánve.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
200 gcherry rajčátek
1 ksmasité barevné papriky (od každé barvy kousek)
1 ksčervené feferonky
1 kscibule
1 ksvejce
1 hrstplocholisté petrželové natě a čerstvé bazalky
1 lžičkakrupicového cukru
1 lžíceolivového oleje
pepřové koření Kotanyi
sůl

Postup:

1. V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka
2. Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka, papriku nakrájíme na proužky, až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku, za občasného míchání necháme změknout (zelenina by měla být upravena na skus)
3. Rajčátka si překrájíme napůl nebo na čtvrtiny (podle velikosti rajčat) a vhodíme do pánve, přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti, až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu
4. Vařečkou si uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru vyklepneme vejce, pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek
5. Vaječné oko osolíme a posypeme pepřovým kořením, hustě posypeme nahrubo překrájenou petrželovou natí a bazalkou.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy