REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní lečo s volským okem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi orestované kousky zeleniny, chvíli podušené, pak zaklopené zapečené spolu s vejcem vyklepnutým doprostřed pánve.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
200 gcherry rajčátek
1 ksmasité barevné papriky (od každé barvy kousek)
1 ksčervené feferonky
1 kscibule
1 ksvejce
1 hrstplocholisté petrželové natě a čerstvé bazalky
1 lžičkakrupicového cukru
1 lžíceolivového oleje
pepřové koření Kotanyi
sůl

Postup:

1. V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka
2. Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka, papriku nakrájíme na proužky, až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku, za občasného míchání necháme změknout (zelenina by měla být upravena na skus)
3. Rajčátka si překrájíme napůl nebo na čtvrtiny (podle velikosti rajčat) a vhodíme do pánve, přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti, až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu
4. Vařečkou si uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru vyklepneme vejce, pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek
5. Vaječné oko osolíme a posypeme pepřovým kořením, hustě posypeme nahrubo překrájenou petrželovou natí a bazalkou.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy