REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníčky hned měkké

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte recept od Vitany na chutné, voňavé perníčky, které není třeba nechat odležet, jsou totiž hned měkké!


Ingredience:
Ingredience těsto:
400 ghladké mouky
140 gcukru moučka
100 gmásla
2 ksvejce
1 ksvejce na mašlování
2 lžícetekutého medu
2 lžičkyPerníkového koření Vitana
1 lžičkajedlé sody
Ingredience (zdobení):
1 sáčekCitronový cukr s citrónovou kůrou Vitana
1 sáčekPoleva s citronovou příchutí Vitana
1 sáčekCukr skořicový Vitana
Ingredience (glazura):
100-150 gcukru moučka
1 ksbílek
šťáva z 1/2 ks citronu

Postup:
  1. Máslo, vejce a moučkový cukr utřeme do pěny, pak hmotu smícháme s ostatními surovinami v hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu
  2. Těsto vyválíme asi na 0,5 cm tloušťky a poté vykrájíme požadované tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem
  3. Pečeme při 170 °C do zlatova, hned po vyndání ještě horké potřeme rozmíchaným vajíčkem, perníčky tak zůstanou lesklé a póry vzniklé pečením se srovnají, tudíž se bude nanášet poleva krásně rovnoměrně.

Zdobení:

  1. Vychladlé perníčky potahujeme rozpuštěnou citronovou polevou a sypeme skořicovým nebo citronovým cukrem
  2. Nakonec si připravíme glazuru, a to tak že bílek třeme se šťávou z citronu za stálého přisypávání moučkového cukru, dokud nezískáme hladkou bílou hmotu
  3. Glazuru poté naplníme do papírového sáčku (kornoutku), uzavřeme, odstřihneme špičku a zdobíme kontury perníčků.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy