Recept z Holandska na rohlíky plněné vepřovým masem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
8 ks | rohlíků |
250 g | pečeného vepřového masa (šunky) |
30 g | hladké mouky |
30 g | másla |
3 dl | vývaru |
mletý pepř | |
petřeželka | |
sůl |
Postup:
1. Pečené vepřové maso (šunku) pomeleme na masovém strojku
2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, dobře promícháme a povaříme v hustou kaši
3. Přidáme mleté maso (šunku), jemně nasekanou petrželku, pepř, sůl a dobře promícháme
4. Rohlíky rozkrojíme podélně, vyjmeme trochu střídy a naplníme je připravenou směsí
5. Pečeme 10 minut v horké troubě nebo grilujeme.
– Příprava jíšky viz. recept: Jíška