REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostružiny zalité cukrovým nálevem, sterilované.


Ingredience:
ostružiny
Na 1 l vody:
600 gcukru
zavařovací sklenice s uzávěrem
voda na propláchnutí

Postup:

1. Přebrané ostružiny propláchneme v několika vodách, necháme je okapat
2. Pak je nasypeme do zavařovacích sklenic a zalijeme horkým cukrovým roztokem
2. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Příprava cukrového nálevu:
Nálev připravíme svařením 1 l vody s 600 g cukru.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy