REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškové hrudky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykrájená kolečka základního oříškového těsta nastříkaná kupičkami krému z bílkového sněhu, mletých ořechů, cukru a mandlové tresti, takto připravené cukroví nakonec ozdobené půlkami vlašských ořechů a upečené v troubě.


Ingredience:
Na základní těsto:
500 ghladké mouky
250 gmásla
150 gmoučkového cukru
1-2 ksvejce
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 lžičkysoli
Ostatní:
150 gmletých vlašských ořechů
150 gcukru
asi 30 kspůlek vlašských ořechů
2 kapkymandlové tresti
2 ksbílky

Postup:

1. Nejprve si připravíme základní těsto; Do mísy prosijeme mouku a cukr, přidáme sůl, vanilkový cukr, studený tuk nakrájený na kousky a vyklepneme celé vejce, všechny suroviny rychle zpracujeme na hladké těsto
2. Těsto přendáme na vál, vytvarujeme z něj váleček, ten rozdělíme na 3 stejně velké díly, přiklopené nebo zabalené do fólie necháme těsto nejméně 1 hodinu v chladu odpočinout
3. Připravené těsto vyválíme na plát silný 3 mm, z kterého pak vykrájíme kolečka, ta klademe na plech vyložený papírem na pečení
4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr, mandlovou tresť a pomleté oříšky, směs nastříkáme nejlépe cukrářským zdobícím sáčkem na plátky těsta na plechu
5. Každý kus cukroví ještě ozdobíme půlkou vlašského ořechu
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 12 minut.

Doporučení:

Jeden kousek má asi 370 kJ/90 kcal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy