V proužcích pršutu zabalené kousky kozího sýra a švestky máčené ve slivovici, zajištěné párátky nebo zdobícími jehlami, chvíli opečené na pánvi.
Ingredience:
20 ks | sušených švestek bez pecek |
10 ks | plátků pršutu nebo jiné sušené šunky |
100-150 g | kozího sýra |
100 ml | slivovice |
párátka nebo jednohubkové jehly |
Postup:
1. Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme chvíli nasáknout
2. Naložené švestky necháme okapat, místo po pecce naplníme kouskem kozího sýra
3. Plátky slaniny podélně rozpůlíme, do každého proužku zabalíme jednu naplněnou švestku
4. Zajistíme párátky nebo zdobícími jehlami na jednohubky (nesmí být z hořlavého materiálu!, obyčejná párátka předem namočíme do vody …)
5. Kanapky zprudka opečeme na pánvi ze všech stran.