REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Olomoucké karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní karbanátky plněné jak jinak, než olomouckými tvarůžky. :) Jsou skvělé servírované například s vařenými brambory a hořčicí.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
4 kskolečka olomouckých tvarůžků
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvejce
2 lžícestrouhanky
1 lžícenasekané pažitky
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí a nasekanou pažitkou
  2. Přidáme vejce, strouhanku, utřený česnek, ochutíme majoránkou, pepřem a solí, důkladně promícháme
  3. Tvarůžky zabalíme do ochucené směsi, utvoříme karbanátky, ty zvolna pečeme na rozpáleném tuku, z obou stran, do zlatova
  4. Hotové karbanátky posypeme najemno nakrájenou cibulí, podáváme například s vařenými brambory a hořčicí.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy