REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecké knoflíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví z lineckého těsta a bílkové hmoty, ozdobené vlašskými ořechy.


Ingredience:
350 gpolohrubé mouky
150 gtuku Hery
40 gmoučkového cukru
3 ksžloutků
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
Na bílkovou hmotu:
200 gmletých vlašských ořechů
200 gmoučkového cukru
3 ksbílků
Na dohotovení:
půlky vlašských ořechů

Postup:

1. Polohrubou mouku prosijeme s kypřicím práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, na menší kousky nakrájený změklý tuk, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 30 minut odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 3 cm a rozložíme na plech
3. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem na pevný sníh a zlehka vmícháme na jemno pomleté vlašské ořechy
4. Pak lžičkou klademe na kolečka z bílkové hmoty malé hromádky a povrch každé ozdobíme půlkou vlašského ořechu
5. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C cca 25 minut, po upečení necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy