Pečené cukroví z lineckého těsta a bílkové hmoty, ozdobené vlašskými ořechy.
Ingredience:
350 g | polohrubé mouky |
150 g | tuku Hery |
40 g | moučkového cukru |
3 ks | žloutků |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
Na bílkovou hmotu: | |
200 g | mletých vlašských ořechů |
200 g | moučkového cukru |
3 ks | bílků |
Na dohotovení: | |
půlky vlašských ořechů |
Postup:
1. Polohrubou mouku prosijeme s kypřicím práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, na menší kousky nakrájený změklý tuk, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 30 minut odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 3 cm a rozložíme na plech
3. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem na pevný sníh a zlehka vmícháme na jemno pomleté vlašské ořechy
4. Pak lžičkou klademe na kolečka z bílkové hmoty malé hromádky a povrch každé ozdobíme půlkou vlašského ořechu
5. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C cca 25 minut, po upečení necháme vychladnout.