REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moldavská kuřecí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí polévka se zeleninou.


Ingredience:
6-8 porcí:
1 kskuřete o váze 1 kg
1 kspetržele
1 kskarotky
1 kscibule
kousek celeru
150 goloupaných brambor
1 lžícemléka
1 lžícemásla
1 lžícekysané smetany
1 lžičkaocta
2 lvody
snítka petrželky (kopru)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné drůbky a kuře zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme na mírném plameni do poloměkka
2. Když je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájenou a na másle podušenou zeleninu, mletý pepř, přilijeme ocet a vaříme dále, až maso i zelenina změknou
3. Polévku přecedíme, vývar necháme vychladnout a odmastíme (lžící sebereme vrchní část polévky)
4. Nemastný vývar opět ohřejeme k varu, přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme je doměkka
5. Polévku zjemníme mlékem a smetanou, dáme do ní kuře nakrájené na porce, prohřejeme, posypeme drobně nasekanou petrželkou (koprem) a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy