REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková zmrzlina (bez strojku)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlina ze zakysané smetany se spoustou meruňek, salkem, šlehanými vajíčky a doslazená medem nebo moučkovým cukrem.


Ingredience:
350 gvypeckovaných meruňek
600 gzakysané smetany
6 lžicsalka
5 lžiccukru
2 lžícevanilkového cukru
3 ksčertsvých vajec
podle potřeby moučkový cukr nebo med

Postup:

1, Ppolovinu ovoce rozmixujeme, druhou polovinu nahrubo nasekáme
2. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem
3. Vmícháme je do zakysaných smetan a salka
4. Přidáme meruňky
5. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme
6. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme k meruňkové směsi
7. Nalijeme do krabičky, zavřeme víčkem a uložíme na mrazák – lepší je zmrzlinu 6x po sobě každou půlhodinu promíchat, ale není to nutné
8. Před podáváním necháme asi 15 – 20 minut v pokojové teplotě.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy