V domácích podmínkách připravený nanuk z citronového sirupu, cukrového a vodního melounu.
Ingredience:
150 g | červeného vodního melounu |
150 g | melounu Cantaloupe |
Na sirup: | |
2 lžíce | citronové šťávy |
90 ml | vody |
55 g | cukru krupice |
Postup:
1. Nejprve si připravíme sirup; krupicový cukr dáme do rendlíku, zalijeme ho vodou a na mírném plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu, vaříme 1 minutu, sundáme z tepla a necháme zcela vychladnout
2. V misce smícháme připravený sirup s citronovou šťávou
3. V mixéru rozmixujeme dužinu vodního melounu bez jadérek nakrájenou na kostičky s polovinou připraveného sirupu, pak rozmixujeme bez jadérek na kostičky nakrájenou dužinu melounu Cantaloupe se zbylým sirupem, abychom získali dvě barevně odlišné směsi
4. Červenou směs rozdělíme do tvořítek na nanuky (asi do poloviny tvořítka), doprostřed zapíchneme dřívko a dáme na 4 hodiny mrazit do mrazničky, poté každé tvořítko doplníme druhou směsí z melounu Cantaloupe, mrazíme další 4 hodiny a pak můžeme podávat.