Domácí výroba zmrzliny z malin, jogurtu, smetany a cukru.
Ingredience:
700 g | bílého jogurtu |
300 g | malin |
160 g | moučkového cukru |
110 g | cukru krupice |
625 ml | husté smetany ke šlehání |
Postup:
1. Maliny rozmixujeme dohladka, přecedíme přes jemný cedník, pyré nalijeme do hrnce, zasypeme krupicovým cukrem, na středním plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a necháme zchladnout
2. Pak směs smícháme se 140 g bílého jogurtu a na konec vmícháme 125 ml ušlehané smetany ke šlehání
3. V jiné míse smícháme moučkový cukr, zbylý bílý jogurt a zbylou neušlehanou smetanu ke šlehání 4. Do kovové mísy přelijeme malinovou směs, na ni směs jogurtu a smetany
5. Nožem ve směsi uděláme kudrlinky, aby vzniklo mramorování a dáme přes noc mrazit.