REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinovo-jogurtová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí výroba zmrzliny z malin, jogurtu, smetany a cukru.


Ingredience:
700 gbílého jogurtu
300 gmalin
160 gmoučkového cukru
110 gcukru krupice
625 mlhusté smetany ke šlehání

Postup:

1. Maliny rozmixujeme dohladka, přecedíme přes jemný cedník, pyré nalijeme do hrnce, zasypeme krupicovým cukrem, na středním plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a necháme zchladnout
2. Pak směs smícháme se 140 g bílého jogurtu a na konec vmícháme 125 ml ušlehané smetany ke šlehání
3. V jiné míse smícháme moučkový cukr, zbylý bílý jogurt a zbylou neušlehanou smetanu ke šlehání 4. Do kovové mísy přelijeme malinovou směs, na ni směs jogurtu a smetany
5. Nožem ve směsi uděláme kudrlinky, aby vzniklo mramorování a dáme přes noc mrazit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy