REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Litevská babka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané brambory smíchané s vejci a solí upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kgbrambor
100 gslaniny
2 ksvejce
1 ksvelké cibule
sůl
tuk na vymazání pekáče

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Brambory promícháme s vejci a solí
3. Hmotu vlijeme do vymaštěného pekáče a v troubě vyhřáté na 190 °C upečeme dozlatova
4. Očištěnou cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na rozpálené slanině, hotovou babku touto směsí poléváme.

Doporučení:

Litevskou babku servírujeme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy