Teplý předkrm z kukuřičné mouky, vajec a zralejšího ovčího sýra.
Ingredience:
500 g | něgušského nebo jiného zralejšího ovčího sýra |
250 g | kukuřičné mouky nebo instatní polenty |
5 g | sádla |
7 dl | vody |
3 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Do vařící vody pomalu vmícháme kukuřičnou mouku a neustále mícháme, aby se nenadělaly žmolky
2. Vaříme cca 30 minut, až bude kaše hladká a tuhá (pokud použijeme instantní polentu, máme ji uvařenou za 2 minuty)
3. Nastrouháme sýr a na sádle umícháme vejce
4. Na mísu urovnáme vrstvu kaše, posypeme ji nastrouhaným sýrem, přes něj narovnáme vrstvičku míchaných vajíček, postup případně opakujeme
5. Nahoru přijde hojně strouhaného sýra.
6. Servírujeme teplé.