REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kukuřičná kaše s něgušským sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z kukuřičné mouky, vajec a zralejšího ovčího sýra.


Ingredience:
500 gněgušského nebo jiného zralejšího ovčího sýra
250 gkukuřičné mouky nebo instatní polenty
5 gsádla
7 dlvody
3 ksvejce
sůl

Postup:

1. Do vařící vody pomalu vmícháme kukuřičnou mouku a neustále mícháme, aby se nenadělaly žmolky
2. Vaříme cca 30 minut, až bude kaše hladká a tuhá (pokud použijeme instantní polentu, máme ji uvařenou za 2 minuty)
3. Nastrouháme sýr a na sádle umícháme vejce
4. Na mísu urovnáme vrstvu kaše, posypeme ji nastrouhaným sýrem, přes něj narovnáme vrstvičku míchaných vajíček, postup případně opakujeme
5. Nahoru přijde hojně strouhaného sýra.
6. Servírujeme teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy