REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s uzeným masem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z hladké mouky a smetany.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
250 guzeného masa (šunky)
250 gčerstvého špenátu
250 ghladké mouky
80 gmásla
100 mlsmetany
3 ksvajec
několik lžic vody
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme hladkou mouku, špetku soli, máslo, několik lžic vody a vše zpracujeme na vláčné těsto
2. Těsto zabalíme a necháme odpočinout
3. Potom těsto vyválíme dokulata, vyložíme jím koláčovou formu i s okrajem
4. Čerstvý špenát spaříme vařící vodou, necháme vychladnout a nasekáme nadrobno
5. V míse rozmícháme vejce se smetanou, špetkou soli, mletým pepřem, vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso (šunky) a nasekaný špenát
6. Směs nalijeme do koláčové formy na těsto, dáme do předehřáté trouby (170 °C) a zvolna pečeme asi 45 minut
7. Podáváme studený nebo i teplý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy