REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné křehké pečivo máčené v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené různé tvary křehkého těsta, vychladlé máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gmásla
70 gpráškového cukru
1 ksžloutek
Na čokoládovou polevu:
100 gčokolády na vaření
50 gztuženého tuku

Postup:

1. Do prosáté mouky rozstrouháme máslo, přidáme cukr a žloutek a zpracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále vyválíme slabou placku, z které formičkami vykrájíme různé tvary, ty vyskládáme na nevymazaný plech
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C dozlatova
4. Vychladlé cukroví máčíme v čokoládové polevě připravené ve vodní lázni rozpuštěním čokolády na vaření a ztuženého tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy