Salát Capresse asi již zná skoro každý, ale jednohubky Capresse? Přitom je to jen vtipné seskládání ingrediencí na Capresse zajištěné párátky, podávané v panákových skleničkách.
Ingredience:
200-250 g | malých kuliček mozzarelly |
1 svazek | čerstvé bazalky |
2 trsy | cherry rajčátek |
extra panenský olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté listy bazalky nadrobno nasekáme, zalijeme olivovým olejem, okořeníme pepřem a osolíme, takto připravený olej rozdělíme i s kořením do malých panákových skleniček
2. Omytá rajčátka přepůlíme, seskládáme k sobě vždy dvě půlky rajčátek, mezi které vložíme jednu kuličky mozzarelly, zajistíme párátky nebo jednohubkovými ozdobnými jehlami
3. Každou jednohubku vložíme do sklenice s olivovým olejem a kořením, takto podáváme.
Pokud do jednotlivých skleniček dáme 1/4 lžičky pesta, které pak zalijeme olivovým olejem, získáme tak jinou variantu těchto jednohubek.