REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednohubky Capresse

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát Capresse asi již zná skoro každý, ale jednohubky Capresse? Přitom je to jen vtipné seskládání ingrediencí na Capresse zajištěné párátky, podávané v panákových skleničkách.


Ingredience:
200-250 gmalých kuliček mozzarelly
1 svazekčerstvé bazalky
2 trsycherry rajčátek
extra panenský olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté listy bazalky nadrobno nasekáme, zalijeme olivovým olejem, okořeníme pepřem a osolíme, takto připravený olej rozdělíme i s kořením do malých panákových skleniček
2. Omytá rajčátka přepůlíme, seskládáme k sobě vždy dvě půlky rajčátek, mezi které vložíme jednu kuličky mozzarelly, zajistíme párátky nebo jednohubkovými ozdobnými jehlami
3. Každou jednohubku vložíme do sklenice s olivovým olejem a kořením, takto podáváme.

Doporučení:

Pokud do jednotlivých skleniček dáme 1/4 lžičky pesta, které pak zalijeme olivovým olejem, získáme tak jinou variantu těchto jednohubek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy