Vhodný pokrm podávaný při zvýšené kyselosti žaludečních šťáv. Recept se skládá z hovězího masa, brambor, másla a rajčatového protlaku.
Ingredience:
200 g | hovězího masa (hovězí přední) |
20 g | másla (rostlinného tuku) |
1 ks | menšího bramboru |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a na sucho opékáme, až vysmahne všechna šťáva, kterou maso pustilo
2. Potom podlijeme naběračkou horké vody a dusíme
3. K téměř měkkému masu přidáme na jemno nastrouhaný brambor na zahuštění šťávy a rajčatový protlak
4. Dodusíme doměkka
5. Hotový guláš podle chuti přisolíme, zjemníme kouskem čerstvého másla (tuku) a posypeme sekanou petrželkou.
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami, můžeme doplnit hlávkovým salátem.