REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská omáčka z másla a vajec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodní lázni připravená omáčka ze žloutků, másla a citrónové šťávy.


Ingredience:
2 ksžloutky
100 gmásla
2 lžícestudené vody
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. V hrnku rozkverláme žloutky se 2 lžícemi studené vody
2. Osolíme a mícháme dál v horké vodní lázni, po kouscích přidáváme máslo
3. Jakmile omáčka zhoustne (nesmí přijít k varu!), vyjmeme ji z vodní lázně a okyselíme citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy