REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halloweenské mini pizzy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z domácího těsta vypracované malé pizzy, ty potřené kečupem, ochucené pizza kořením a nakonec ozdobené sýrem a černými olivami do tvaru pavouků, pavučiny a mumií.


Ingredience:
200 ghladké mouky
60 gtuku
15 gdroždí
1 ksžloutku
1 lžičkacukru
1 dlmléka
sůl
Ozdobení korpusu
120 gna dlouhé proužky postrouhaný tvrdý sýr
3 lžíceoleje
4 lžícerajčatového protlaku
2 ksstroužky česneku
koření na pizzu
černé olivy

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, mléko, tuk a olej
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě
3. Vše dobře smícháme
4. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
5. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
6. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme-li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
7. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme menší kola o průměru 8-10 cm, ta přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
8. Vykynutá kola potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza 9. Na polovinu těsta naskládáme ozdobně proužky sýra, vymodelujeme pavučinu, na ni vyskládáme rozkrájené černé olivy tak, aby připomínaly pavouky (viz. foto), druhou polovinu ozdobíme sýrem a olivami ve tvaru mumií (také viz. foto)
10. Nazdobené mini pizzy zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C , ale klidně i více stupňů.

Doporučení:

Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným s rozlisovaným česnekem. Místo protlaku můžete také použít kečup.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy