Při grilování sýrů tentokráte zapomeňte na klasiku a vsaďte na ovčí nebo kozí sýr, slovenský oštěpek nebo řecký sýr typu halloumi, budete překvapeni, že i tyto sýry skvěle chutnají připravené na grilu.
Ingredience:
bio plísňový kozí sýr | |
1 balení | bio polníčku |
1 hrst | bio malin |
125 ml | malinového octa (lze nahradit jablečným) |
30 ml | bio medu |
1 lžíce | bio olivového oleje |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- V míse smíchejte ingredience na zálivku: med, olivový olej, malinový ocet, sůl a pepř.
- Polníček propláchněte, osušte, vložte do misky a přidejte maliny. Přelijte zálivkou a důkladně promíchejte.
- Rozpalte gril či grilovací pánev, poklaďte alobalem, na který položíte sýr, a z obou stran rovnoměrně grilujte přibližně 4 minuty.
- Sejměte z grilu a podávejte se salátem a s celozrnným pečivem.
Také byste si rádi nakoupili hodnotné mléčné výrobky v bio kvalitě? Na Farmě Zedníček, která se nachází v kraji Vysočina u Kamenice nad Lipou, ve vlastní mlékárně zpracovávají kravské bio mléko, jež pak nabízí ve formě čerstvých bioproduktů přímo na farmě. Pro více informací navštivte farmazednicek.cz.