Orestované plátky hovězího masa, podušené ve výpeku zalitého vodou s vložkou párků. Vhodný pokrm při zánětu močových cest.
Ingredience:
200 g | hovězího masa (hovězí zadní, roštěná) |
50 g | párku |
25 g | tuku |
10 g | hladké mouky |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Maso rozkrájíme na tenké plátky a lehce orestujeme na tuku
2. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, chvíli povaříme a pak vložíme maso zpět
4. Do omáčky přidáme párek nakrájený na kolečka, přisolíme ji a necháme jen prohřát
5. Před podáváním okořeníme pokrm sekanou petrželkou.
– Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařené těstoviny a rybízový kompot.
Poznámka:– Pokrm vyvolávající kyselou reakci moči.