Osvěžte se v letních dnech skvělou ruskou zmrzlinou v oplatku podle receptu Ládi Hrušky.
Ingredience:
2 kelímky | smetany ke šlehání |
3 lžíce | moučkového cukru |
1 sáček | vanilkového cukru |
3 ks | vejce |
2 ks | velké dortové oplatky bez příchuti |
vhodná nádoba na zamrazení zmrzliny |
Postup:
1. Vajíčka opatrně rozklepneme, oddělíme bílek od žloutků
2. V jedné misce vyšleháme pomocí ručního mixéru smetanu do pěny, v druhé míse vyšleháme sníh z bílků, v třetí misce pak vaječné žloutky s cukrem
3. Vše spolu promícháme
4. Na dno nádoby poklademe oplatek, na něj rozprostřeme připravenou směs a dáme ji do mrazáku na 30 minut, pak hmotu promícháme a postup opakujeme ještě dvakrát (hmota má totiž tendenci se při mrazení oddělit, těžší žloutek klesne dolů a lehčí šlehačka nahoru)
5. Dostatečně zamrazenou zmrzlinu upravíme, povrch vyrovnáme a zaklopíme druhým oplatkem, necháme v mrazáku nejlépe do druhého dne důkladně zamrazit
6. Hotovou zmrzlinu rozkrájíme na jednotlivé porce a můžeme podávat.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.