Sladké pečivo v úpravě vhodné pro diabetiky.
Ingredience:
180 g | hladké mouky |
150 g | jablek |
100 g | bílého jogurtu |
70 g | celozrnné mouky |
50 g | nasekaných ořechů |
2 ks | vajec |
2 lžíce | práškového nízkokalorického sladidla |
1 lžíce | citrónové šťávy |
2 lžičky | prášku do pečiva |
1 lžička | citrónové kůry |
1/2 lžičky | sody bikarbony |
nízkokalorické sladidlo | |
mletá skořice |
Postup:
1. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a zakapeme citrónovou šťávou
2. v míse dobře promícháme vejce, jablka, sladidlo
3. Smícháme hladkou mouku s celozrnnou, kypřicím práškem a sodou bikarbonou a přidáme ke směsi
4. Přidáme ořechy, citrónovou šťávu a dobře promícháme a necháme 5 minut odležet
5. Těstem plníme formy na muffiny nebo papírové košíčky asi do 2/
3 a pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut při teplotě 170 °C
6. Upečené posypeme skořicí a nízkokalorickým sladidlem.
– Mufiny pečeme na speciálním plechu s jamkami, které před pečením vymastíme a vysypeme moukou- Můžeme péct i na rovném plechu v papírových košíčcích, vždy 2 nebo 3 košíčky vložíme do sebe, těsto naplníme do 2/3, upečeme a v košíčcích necháme vychladnout.