Zavařená rozmixovaná jablíčka s vanilkovým pudinkem a cukrem.
Ingredience:
2,5 kg | oloupaných a rozkrájených jablek bez jádřinců |
250 g | cukru |
1,25 l | vody |
1,5 ks | balíčku vanilkového pudinku |
Postup:
1. Jablka rozvaříme ve vodě, scedíme šťávu a necháme je vychladnout
2. Do studené šťávy přidáme pudinkový prášek, cukr a chvíli šťávu povaříme
3. Do rozvařených jablek přidáme mírně vychladlou šťávu a důkladně vše promixujeme
4. Přesnídávku plníme do skleniček a sterilujeme cca 20 minut při 80 °C.
K jablečnému základu můžeme dodat například jahodový, meruňkový či malinový kompot a tak vytvoříme různé příchuti.
Poznámka:Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.