REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černohorský řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je to vlastně řízek v bramborákovém těstě, u nás také známý. Někde se v bramborákovém těstě obaluje i uvařené uzené maso. Černohorci tyto řízečky konzumují samotné, jen se zeleninou a ne s brambory, jak jsme zvyklí u nás.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
sádlo na smažení
sůl
Na těsto:
5 lžicstrouhaných brambor
3 lžícehorkého mléka
3 lžícehladké mouky
2 ksvejce
majoránka
česnek
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme těstíčko; nastrouháme oloupané brambory, vymačkáme je, polijeme horkým mlékem, přidáme vejce, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku, pepř a sůl, vše dobře promícháme
2. Maso nakrájíme na malé řízky, lehce je naklepeme, osolíme a nakonec obalíme v těstíčku
3. Obalené řízky vkládáme do horkého sádla, povrch řízku ještě urovnáme a podle potřeby potřeme těstem, aby byl řízek stejnoměrně pokrytý, pozvolna smažíme asi 12 minut, po obou stranách, dozlatova
4. Černohorské řízky podáváme samotné, se zeleninovými saláty.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy