REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskve ve vlastní šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené oloupané broskve, prosypané cukrem, podlité horkou vodou, sterilované.


Ingredience:
broskve
Na 1 sklenici o objemu 0,7 l:
1 lžícecukru
kyselina citrónová
zavařovací sklenice
horká voda na spaření a podlití

Postup:

1. Omyté broskve spaříme horkou vodou okyselenou kyselinou citrónovou, oloupáme, vyjmeme pecky a broskve nakrájíme na půlky nebo větší plody na čtvrtky
2. Broskve naskládáme řeznou stranou dolů do zavařovacích sklenic, prosypeme cukrem, podlijeme lžící horké vody a uzavřeme
3. Sterilujeme 30 minut při teplotě 95 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy