REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové opečenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Švédska na chutnou přílohu z brambor.


Ingredience:
600 gbrambor
120 ghladké mouky
3 dlmléka
1 ksvejce
špetka cukru
mletý pepř
sůl
tuk na opečení

Postup:

1. V části mléka rozšleháme vejce a hladkou mouku
2. Přidáme zbylé mléko a necháme chvilku stát
3. Vmícháme uvařené, oloupané, jemně nastrouhané brambory, sůl, mletý pepř a cukr
4. Naběračkou vkládáme těsto na lívanečník s rozehřátým tukem a opékáme po obou stranách dozlatova
5. Podáváme k pečenému vepřovému masu, nebo ve větších dávkách jako bezmasý pokrm s brusinkovým džemem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy