REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová vlévanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z uvařených brambor, mléka, kysané smetany, vajec a mouky.


Ingredience:
500 gbrambor
1/4 lmléka
1 dlkysané smetany
3 ksvejce
3 lžícehladké mouky
špetka soli
máslo nebo sádlo

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupáme a rozšťoucháme
2. K bramborům přimícháme mléko, smetanu a ušlehaná vejce s moukou, osolíme
3. V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme máslo nebo sádlo a směs do ní vlijeme
4. Vložíme do předem předehřáté trouby a při 200 °C upečeme dozlatova.

Doporučení:

Teplou vlévanku jíme buď lžící nebo ji nakrájíme na kousky. Můžeme ji také pocukrovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy