REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bagel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Východoevropská a židovská specialita. Kulaté pečivo s otvorem. Je velice populární nejen v USA, ale i jinde na světě.


Ingredience:
500 gbílé pšeničné hladké mouky
300 mlvlažné vody
1,5 lžícecukru
1,5 lžičkysoli
1/2 kskostky kvasnic
voda na uvaření
tuk na potření plechu

Postup:

1. Trochu mouky oddělíme, uděláme do ní důlek, nasypeme do něj rozdrobené kvasnice, ty zalijeme trochou teplé vody, kvásek necháme vzejít
2. Po 10-15 minutách k vzešlému kvásku zamícháme zbylé suroviny, vymícháme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout na teplém místě
3. Z vykynutého těsta (mělo by zdvojnásobit svůj objem) tvoříme válečky, které spojíme do kroužku, ty přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme znovu vykynout
4. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a necháme ji jen mírně probublávat, bagely vkládáme po 2-3 kusech pomocí děrované naběračky do vody a povaříme velmi krátce jen 30 až 35 sekund z každé strany, vaříme bez pokličky
5. Okapané bagely vyskládáme na plech potřený tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy