REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Australský burger

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento burger děláme doma nejraději. Připravujeme ho z hovězího předního, které umeleme a pak smícháme s dalšími surovinami. Burgery opékáme na domácím grilu. V opečené bulce spolu se zeleninou, ochucený majonézou, kečupem a hořčicí je prostě skvělý!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 ghovězího předního
1 šálekstrouhanky
1 lžíceprolisovaného česneku
1 lžícenadrobno nasekané petrželové natě
1 ksstředně velká cibule nakrájená na jemno
1 ksvětší vejce
mletý černý pepř
sůl
Ostatní:
4 kshamburgerové žemle
8 ksplátků slaniny
4 ksplátky čedaru
2 kszralá rajčata
1 ksledového salátu
majonéza
hořčice
okurek
cibule
máslo
kečup

Postup:
  1. Maso umeleme, dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny na burgery, osolíme, okořeníme pepřem, důkledně vše promícháme
  2. Směs rozdělíme na čtyři stejné díly, vytvarujeme placky
  3. Grilujeme na rozehřátém kontaktním grilu 4 až 5 minut, nezapomenem nastavit výšku horní desky na sílu burgerů
  4. Burgery sumdáme u grilu a necháme chvíli odpočinout, na gril položíme slaninu a máslem potřené bulky nařezanou stranou dolů, gril necháme otevřený, slaninu časem obrátíme, grilujeme ji do křupava
  5. Na spodní část opečené žemle položíme list salátu, burger, na něj plátek sýru a dva kousky křupavé slaniny, pak kolečko rajčete, okurky a cibule, ochutíme majonézou, kečupem a hořčicí
  6. Přiklopíme vrchní částí opečené žemle, stejně uděláme i další tři burgery.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy