REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananasové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Exotické rizoto s ananasem, limetkou, slunečnicovými semínky a mátou.


Ingredience:
1 ksananasu
100 grýže
400 mlplnotučného mléka
50 gmásla
50 ghnědého cukru
40 gslunečnicových semínek
1 kssvazečku máty
1vkslimetky
1 ksvanilkového lusku
sůl

Postup:

1. Na polovině dávky másla orestujeme slunečnicová semínka a suchou rýži
2. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu, na mírném ohni za stálého míchání dusíme doměkka, osolíme
3. Ananasy rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky
4. V pánvi rozpustíme druhou polovinu másla společně s cukrem, přidáme ananas pokrájený na kostičky, nasekanou mátu, obsah vanilkových lusků, šťávu a kůru z limetky a vařenou rýži
5. Vše promícháme a necháme prohřát
6. Rizoto servírujeme do vydlabaných ananasů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy