REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

PROJEKT SAMETOVÁ ŠUNKA 1989

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

První myšlenka přijít s novým projektem se objevila již začátkem tohoto roku. Impulzem byla skutečnost, že v listopadu slaví Česká republika 30. výročí „sametové revoluce“, která proběhla v listopadu 1989. Odtud také pochází název nové šunky, která bude hlavním bodem zájmu celého projektu. Sametová šunka svou kvalitou a jemnou chutí symbolizuje revoluci z roku 1989, jejíž průběh je také označován jako sametový.


Aby měl projekt větší hloubku, smysl a byl prospěšný, byl propojen s činností Klubu Hanzelky a Zikmunda ve Zlíně. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

  • Klub H+Z působí ve Zlíně od roku 1998 jako občanské sdružení, jehož cílem je využití odkazu dnes už legendární cestovatelské dvojice inženýrů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. Práce klubu H+Z významně podporuje činnost Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které odkaz obou fenomenálních cestovatelů spravuje a výsledky sbírkotvorné, výzkumné, odborné a vědecké práce prezentuje formou výstavní, edukační, kulturně-výchovné, přednáškové a publikační činnosti na vysoké úrovni, která přispívá ke zvýšení kulturního a historického potenciálu Zlínského kraje a svým významem region přesahuje.
  • Výstava ZIKMUND100 – Výstava je uváděna k příležitosti 100 let od narození Ing. Miroslava Zikmunda a výročí 60 let od startu na 2. cestu H+Z. Výstava nabídne návštěvníkům unikátní fotografický a cestovatelský projekt vycházející z druhé cesty slavné dvojice Hanzelka a Zikmund. Právě fotografie z cesty po Asii si vybrala dvojice mladých cestovatelů Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek z Plzně a rozhodla se v roce 2018 navštívit a vyfotit místa, která před 60 lety zdokumentovali jejich starší kolegové. Výstava nabídne sto párů fotografií – jednu sadu z archívu H+Z a druhou ze současnosti.
 

 

Firma VÁHALA bude od června tohoto roku přispívat na konkrétní projekty Klubu H+Z částkou 1,50 Kč z každého prodaného kilogramu Sametové šunky. Na tuto výstavu budou navazovat další projekty, které budou představeny zákazníkům a koncovým spotřebitelům firmy VÁHALA.

Benefity výrobku:

  • Sametová šunka – výběrová v prodeji od 1. 6. 2019
  • vyrobeno v české rodinné firmě s tradicí od roku 1933
  • Hmotnost balení – 2,2 kg, ve vakuu
  • Trvanlivost 21 dnů, garance 5 dnů po otevření
  • Šunka je tvarovaná ve formě, lehce zauzená
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy