REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomeranče, rady a tipy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chceme-li pomeranče uchovat delší dobu, zabalíme každý zvlášť do hedvábného papíru a uložíme je do chladné místnosti …


  • Z pomerančové kůry lze připravit vynikající přísadu do pečiva. Důkladně vydrhnutou kůru chemicky neošetřeného plodu zbavíme bílé dužniny, nadrobno nakrájíme, zalijeme lihem a necháme asi měsíc vyluhovat. Získáme tinkturu, kterou přidáváme po kapkách do těsta.
  • Když vydlabané pomerančové půlky zmrazíme, poslouží nám jako mističky na servírování ovocného salátu nebo zmrzliny.
  • Vložíme-li pomerančovou kůru do umyvadla a necháme-li ji tam po celou noc, provoní nám celou místnost.
  • Delikátní pochoutku pro děti připravíme z koleček pomerančů, které posypeme špetkou mleté skořice.
  • Z pomerančové kůry si můžeme připravit i kandované ovoce. Pečlivě ji omyjeme a namáčíme ve studené vodě asi tři dny. Pak ji nakrájíme na nudličky a uvaříme asi v půl litru vody. Vaříme zvolna, až se voda vypaří. Nakonec přidáme 2 lžíce krystalového cukru a lžičku másla a necháme zkaramelizovat.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy