REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Odměňte školáky sladkou dobrotou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - BillaCelé pololetí ve škole dávali pozor, slušně se chovali a pilně se učili. Lámete si hlavu, čím odměnit vaše ratolesti za povedené pololetní vysvědčení? Zkuste letos vynechat cukrárnu a připravit si lahodné mufínky v pohodlí domova. Děti je milují! A jistě vám také rády pomohou …


PR - BillaRecept na čokoládovo-banánové mufínky

Počet porcí: 12

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujete:

  • 250 g prosáté pšeničné hladké mouky naše bio

  • 85 g hořké čokolády na vaření naše bio

  • 85 g mléčné čokolády naše bio

  • 3 zralé banány

  • 2 vejce naše bio

  • 70 g moučkového cukru

  • lžičku prášku do pečiva

  • 100 ml slunečnicového oleje (panenský naše bio)

  • máslo na vymazání formiček

Jak na to:

Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte rozpuštěným máslem papírové formičky na

muffiny (asi 12 kousků), můžete použít i plech na muffiny. V míse rozmělněte banány, přidejte vejce, obě čokolády nalámané na větší kousky, cukr a olej. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a přidejte opatrně ke směsi. Lžící naplňte formy na muffiny. Pečte ve vyhřáté troubě asi
20 minut, až muffiny vyběhnou. Nechte je ještě 15 minut ve formě. Pak je vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť!

Tip pro Vás! Hořká čokoláda Naše bio

Čas od času potřebuje zhřešit tabulkou čokolády každý z nás. Není třeba se trápit výčitkami, pokud zvolíte její zdravější variantu. Hořká čokoláda naše bio obsahuje 70 % kakaové sušiny a je bez emulgátorů. Základní surovinou, která se používá při její výrobě, jsou prvotřídní, ekologicky pěstované kakaové boby. Díky nižšímu objemu sklizní na bio plantážích je bobům věnována maximální péče. Ty tak získávají intenzivní a plnou chuť, která se promítá do každé čokoládové tabulky. Během výroby také čokolády z řady naše bio prochází dlouhým procesem konšování, tedy pomalým promícháváním surovin mezi válci, díky čemuž se docílí jemnější chuti. Tabulka prémiové čokolády naše bio (můžete volit mezi mléčnou a hořkou variantou) může být také milou pozorností pro vaše nejbližší – od února ji v prodejnách BILLA najdete v novém atraktivním obalu, navíc s přehlednými a užitečnými informacemi o jejím složení.

Cena za balení 100 g: 49,90 Kč

Poznámka redakce:

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve 3 693 prodejnách v Evropě zaměstnává celkem 77 583 pracovníků. V roce 2013 dosáhl její obrat 13,21 miliard eur.

REWE International AG je součástí německé REWE Group, která patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených. REWE Group působí ve 13 zemích Evropy a v roce 2013 dosáhla obratu ve výši 50,6 miliard eur.

REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorf provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG, a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v sedmi zemích střední a východní Evropy.

BILLA ČR je součástí REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1990. S obratem ve výši 22,6 mld. Kč, více než dvěma sty filiálek a necelými 6 tisíci zaměstnanci je lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí výběr známých i svých privátních značek, mezi jinými značku produktů v bio kvalitě Naše bio, značku pro výhradně české maso Vocílka či cenově výhodnou značku Clever. Čerstvý segment se soustředí na lahůdky, pečivo, ovoce a zeleninu, mléčné produkty, maso a chlazený sortiment.

Více informací na: http://www.billa.cz

Recept zveřejněný také v naší databázi zde: Recept na čokoládovo-banánové mufínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy